Başkent'te 12 Bin Yıllık Göbeklitepe Esintisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen “Göbeklitepe Tanıtım Günleri” Ankara’da başladı.

Başkent'te 12 Bin Yıllık Göbeklitepe Esintisi
UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınan, yaklaşık 12 bin yıl öncesinin inanç merkezi Göbeklitepe’nin tanıtımı amacıyla düzenlenen programın açılışı Ankara’da bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi.

Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosunun müzik dinletisi ile başlayan etkinliğe, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Azerbaycan, Irak, Almanya, Kamerun ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Türkiye’ye gelen çocuklar katıldı.

Etkinlikte, Göbeklitepe’nin buğdayın ilk yetiştirildiği yer olması sebebiyle misafir çocuklarla birlikte “Dünya ekmeği” yoğruldu.

Etkinlik hakkında bilgi veren AVM Müdürü Çiğdem Gönen, Göbeklitepe’nin, Şanlıurfa’da bulunan avcı toplayıcı toplumların, yerleşik düzene geçtiği ilk nokta olarak Dünya Tarihi’ne kazındığını belirterek, ziyaretçilere yakından Göbeklitepe’yi tanıtmak ve turizm cenneti olduğunu vurgulamak istediklerini ifade etti.

Etkinlik sırasında ziyaretçilere keseler içinde buğday tohumları hediye edildi. Fotoğraf, resim, heykel, seramik, takı sergileri ile çini ve ebru atölyelerinin yer aldığı tanıtım günleri, 28 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA