Hayvan katliamcısı hastaneye yatırıldı

İstanbul Tuzla’da iki yıldır sokak hayvanlarına zarar veren ve onları yiyen saldırgan geçtiğimiz gün yakalandı. Tuzla'da bir köpeği kesmeye çalışırken yakalanan zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 21 gün sürecince Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırıldı.

Hayvan katliamcısı hastaneye yatırıldı
Hayvan katliamcısı hastaneye yatırıldı
Sözcü gazetesinden Şeyma Ulusoy'un haberine göre, akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen F.Ç. isimli kadın yaklaşık 2 yıldır Tuzla ve Pendik civarında kedi ve köpeklerin boğazını keserek zarar verdi. Kestiği hayvanları yediği iddia edildi. Hakkında birçok şikayet ve yakalama kararı olan F.Ç., Bingöl'de yakalanarak savcılık kararı ile Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.

AKIL HASTANESİNE GÖTÜRÜLDÜ

Ayakta tedavi uygulanan F.Ç., 19 Nisan günü İstanbul Tuzla'da yeniden ortaya çıktı. F.Ç., sokakta bir köpeğin boğazını kesmeye çalışırken, mahalle sakinlerinin müdahalesi sonrası kaçarak ortadan kayboldu. Gördükleri korkunç olay sonrasında polise haber veren vatandaşlar, F.Ç.'nin bulunması için seferber oldu. Olaydan kısa bir süre sonra bulunan F.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 21 gün süresince Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırıldı. Saldırganın bu süre zarfında hastanede cezai ehliyetinin ve akıl sağlığının kontrollerinin yapılmasına karar verildi.

Hayvan katliamcısı hastaneye yatırıldı

'ONLARI YEMEM HELAL'

F.Ç. isimli saldırganın sosyal medya hesabındaki ilginç paylaşımlar da dikkat çekti. F.Ç.'nin yaptığı paylaşımlarda sokak köpekleri ve kedileri için “Onları yemenin helal olduğuna inandığım için yapıyorum” gibi ifadelere yer verdiği gözlendi.

SALDIRDIĞI KÖPEK SAHİPLENİLDİ

Saldırganın kesmeye çalıştığı köpeği sahiplenen Elif Narin, “Yaralı olarak kurtardığımız köpek hâlâ kendine gelemedi. Bir travma yaşıyor. Böyle bir kadının akıl hastası olması sebebiyle kısa süreli tedavi ile serbest bırakılması toplum açısından büyük bir tehlike. Yarın bu kadının çocuk kesmeyeceğinin bir garantisi yok. Umarım kalıcı bir çözüm bulunur. Bir daha elini kolunu sallayarak çıkamaz.” diye konuştu.