'Muş Olimpiyatları' Başladı

Kentte sportif faaliyetlerin artırılması amacıyla düzenlenen etkinliklerde halk oyunları ve çeşitli spor dallarında gösteriler sunuldu, at üzerinde ok atıldı.

Muş Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sportif faaliyetlerin artırılması amacıyla düzenlenen "Muş Olimpiyatları" başladı.

Sporun tabana yayılması, Muş'un spor kenti olması ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik, öğrencilerin, sporcuların ve vatandaşların mehter takımı eşliğinde Valilik önünden Şehir Stadyumu'na yürümesiyle başladı.

Mehter takımı eşliğinde seremoni, "olimpiyat meşalesi"nin yakılması ve halk oyunları ile süren etkinlik, futbol, güreş, eskrim, tekvando ve karate gösterisiyle devam etti.

Muhtarların futbol oynadığı etkinlikte, Akıncılar Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği üyelerinin at üzerinde ok atması güzel görüntüler oluşturdu.

Vali İlker Gündüzöz, yaptığı konuşmada, Muş'un güzellikleriyle anılmasını istediklerini söyledi.

En büyük değerlerinin gençler olduğunu ifade eden Gündüzöz, şöyle konuştu:

"İnsana yatırım ve beşeri sermaye bu milletin en büyük gücü. Eğer onları iyi yetiştirirsek sağlıklı bir toplum oluştururuz ve geleceğe daha güvenle bakarız. Hem zihnen hem ruhen hem de bedenen sağlıklı, dinamik ve zinde bir gençlik yetiştirmek devlet olarak en büyük görevimiz. Bu nedenle 'Muş Olimpiyatları' adı altında daha sistematik sportif etkinlikleri hayata geçirmeyi uygun bulduk. 5 gün boyunca sportif etkinliklerimiz devam edecek. Olimpiyatlarda 20 branşta 20'nin üzerinde etkinlik yer alacak."

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler de çocuk ve gençlerin spora teşvik edilmesi için etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Etkinlikleri Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Garnizon Komutanı Albay Atilla Terzioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal, kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşlar da izledi.

Kaynak: AA