Yalova Üniversitesi'nde 1. Japon Türk Dostluk Günü

Yalova Üniversitesi Aikido Topluluğu tarafından 1. Japon Türk Dostluk Günü etkinliği düzenlendi.

Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'ndeki spor salonunda düzenlenen etkinlikte Japon kültürü tanıtıldı.

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Güroy, etkinliğin açılışında, Japon kültürüne üniversite yıllarında ilgili duyduğunu ifade etti.

Japon kültürünü yakından bildiğini anlatan Güroy, şöyle konuştu:

"İnanın ki o kadar sıcaklar, yakınlar bizlere. 1890'lı yıllarda Ertuğrul firkateyninde başlayan bu dostluğumuz halen yıllardır sürüp gidiyor. Ben hem Japon kültürünü tanıdım hem de çok sayıda arkadaşım var. Onların tanıdığım için mutluluk duydum ve üniversitemizin bu etkinliği yapan öğrenci arkadaşlarımızı ve kulüp danışmanlarını tebrik eder bu dostluğumuzun, ikili ilişkilerimizin sürmesini temenni ederim."

Japon kültüründen bahseden Japonya İstanbul Konsolos Vekili ve Kültür Ateşesi Takumi Suemitsu ise aikido, iaido ve çay seremonisinin etkinlik çerçevesinde yapılacağını belirterek, "Japon kültüründe en önemli olan saygıdır. Lütfen Japon kültürünün tadını çıkarın." ifadesini kullandı.

Program sonrasında aikido gösterisiyle devam etti. Sonrasında ise "Mugai Ryu" tekniğiyle İstanbul Mugen Kai Kılıç Okulundan gelen sensei Sezgin Burak Azak ve öğrencisinin kılıç gösterisi gerçekleştirildi.

Etkinlik, çay seremonisi ve bonsai ağaç işleme sanatı gösterinin ardından Japon yemeği suşi ikramıyla sona erdi.

Kaynak: AA