Vergi Haftası Etkinlikleri

Yalova Defterdar Vekili Mustafa Karadeniz, Vergi Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karadeniz, mesajında, vatandaşlara verilecek tüm kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirlerinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Verginin yalnızca kamu giderlerini finanse eden bir kaynak değil aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden araçların ilk sırasında yer aldığını belirten Karadeniz, şöyle devam etti:

"Köklü bir vergi bilincine ve vergiye gönüllü uyumun alışkanlık haline getirilemediği bir toplumda yeterli düzeyde vergi toplanamayacağı aşikardır. Vergi Haftası etkinlikleri ile vatandaşlarımızda vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması, idare ile mükellef arasında güven ortamının sağlanması, verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi sonrası değişimin sürekli ve kalıcı hale getirilmesi hedeflenmektedir."

30'uncusu düzenlenen Vergi Haftası kapsamında etkinlik düzenleyeceklerini aktaran Karadeniz, "Yalova Üniversitesi paydaşlığı ile 24 Nisan Çarşamba günü saat 14.00'da Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda moderatörlüğünü Yalova Üniversitesi İİBF İşletme Bölüm Başkanı Prof Dr. Selami Özcan'ın yapacağı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Küçükoğlu'nun da konuşmacı olarak katılacağı 'Vergi' konulu panelimize başta tüm değerli Yalova halkımız olmak üzere sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile basınımızın güzide temsilcileri davetlidir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA