Toroslar'da Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Toroslar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mesleki Beceri Geliştirme Projesi (TAMEB) kapsamında metal sac işleme, duvarcılık ve ahşap kalıpçılık alanlarında eğitim alan 120 kursiyere sertifikaları verildi.

Dezavantajlı Türk vatandaşlarının ve geçici koruma altındaki Suriyelilerin mesleki ve girişimsel becerilerinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen projenin kapanış etkinliği, Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, belediye olarak ara elaman ve işsizlik sorununu çözecek her türlü projeye açık olduklarını belirtti.

Proje kapsamında Türk ve Suriyeli vatandaşların mesleki eğitimler aldığını aktaran Yılmaz, "120 kursiyerimiz bu alanlarda Halk Eğitim Merkezi ve uluslararası geçerliliği olan mesleki yeterlilik sertifikalarını almaya hak kazandı. Entegrasyon konusunda da iş koçu ve sosyal entegrasyon koçu görevlendirilen kursiyerlerimiz, günlük 45 lira yevmiye aldılar. Bu proje önemli bir proje. Genel olarak ara eleman ve nitelikli iş gücü ve en önemlisi de işsizlik sıkıntımız var. Sosyal birçok problemin çözümü de işsizlik meselesinin çözümü ile bağlantılıdır. Eskiden usta çırak ilişkisi vardı. Bugün artık hepimiz görüyoruz ki usta ve ara elaman sıkıntısı çekiliyor." diye konuştu.

Projeye iş koçluğu ve istihdamı noktasında katkı sağlayan İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da mesleki beceri kazandıracak eğitimlerin önemine değindi.

Toroslar Belediyesi ile yeni eğitim projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerine bildiren Kızıltan, yetişen elemanların MTSO üyesi şirketlerinde çalıştıklarını aktardı.

TAMEB Proje Koordinatörü Abdi Kurt ise projenin detaylarını paylaştı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA