MMO Başkanı Akif Aksoy Ve KESOB Başkanı Övüç'ten

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle MMO Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy ve KESOB Başkanı Ahmet Övüç kutlama mesajı yayımladı.

MMO Şube Başkanı Akif Aaksoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda; "23 Nisan, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü, bayram olarak tüm çocuklara armağan etmiş ve bu yönüyle de dünya da eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramıdır. Ulu Önder Atatürk, ’Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir’. Bugün bizlere düşen görev, teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda geleceğin büyük bilim adamları, siyasetçileri, bürokratları ve her alanda örnek olacak meslekleri yapacak çocuklar yetiştirmektir. Çocuklarımızı her konuda en iyi şekilde eğitmek ve onlara gereken ilgiyi her ortamda göstermek bizlerin en önemli görevi olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar sevgi ve neşe içinde geçmesini dilerim" ifadesinde bulundu.

KESOB Başkanı Ahmet Övüç ise mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Aziz milletimiz için tarihi bir değer taşıyan 23 Nisan, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşı sonrasında, millet iradesinin vücut bulduğu ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olup, aynı zamanda dünya çocuklarına armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliği taşımaktadır. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; kendi başına karar verebilen, eleştiren, kendine güvenen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yılını, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum."
Kaynak: İHA