Koçali Barajı 187 Bin 80 Dekar Araziyi Sulayacak

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın: '124 metre yüksekliğindeki dev Koçali Barajı ve HES projesi tamamlandığında 187 bin 80 dekar tarım arazisinin sulanması ve yıllık 107 milyon kilowatt/saat enerji üretilmesi sağlanacak olup, ayrıca Adıyaman'ın 2 bin 50 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır'.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde yapımı devam eden Koçali Barajı'nda çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ'nin Adıyaman'a yaptığı yatırımlarla kentin verimli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiklerini ifade etti.

Adıyaman ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığını aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme, kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen Gölsu Projesi kapsamında, Adıyaman da nasibini aldı.Bu kapsamda Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi sınırları içerisinde yapımı devam eden Koçali Barajı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. 124 metre yüksekliğindeki dev Koçali Barajı ve HES projesi tamamlandığında 187 bin 80 dekar tarım arazisinin sulanması ve yıllık 107 milyon kilowatt/saat enerji üretilmesi sağlanacak olup ayrıca Adıyaman'ın 2 bin 50 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır. Projede gövdede kaya dolgu imalat çalışmaları devam etmektedir."

- Ülke ekonomisine 132 milyon lira katkı

Proje tamamlandığında 2019 birim fiyatları ile dekar başına 705 lira gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 132 milyon lira katkı sağlanması hedeflendiğini belirten Aydın, "Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA