Edirne'den Kısa Kısa

Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından olan Edirne Lisesi'nin 162. kuruluşu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen tören çelenk sunumuyla başladı ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği (ELYD) Genel Başkanı Atıl Erman, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun kuruluş 162. kuruluş yıl dönümünün gurur ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Edirne Lisesi'nin önemli bir eğitim kurumu olduğunu belirten Erman, "Bu yıl bizim mutluluğumuz diğer kuruluşu yıl dönümlerinden daha farklı. Okulumuz bu yıl Türkiye'de sınavla girilen proje liselerine alındı. Geçen yılda böyle bir başvurumuz vardı. O zaman bir yol kazasına uğradık. Ben geçen yılda söylemiştim. Cevher yere düşmekle kıymetinden bir şey kaybetmez. Bu sene gerçeğin ne olduğunu ilgililerde gördüler ve sonucunda hakkımızı bize verdiler. Onun için çok mutluyuz. Ayrıca eski adıyla TEKEL binaları denen ve Edirne Lisesi Kampüs Gelişim Projesi içinde yer alan binaların restorasyonu çok iyi bir şeklide devam ediyor. Çok iyiye gidiyoruz. Bu da bize ayrıca bir mutluluk veriyor. Bu dernek sadece mezunlarına hizmet eden bir dernek değil, aynı zamanda okula da destek olan bir dernek. Aynı zamanda gücü yettiği kadar sosyal sorumluluk projeleri de yapıyor." ifadelerini kullandı.

Törenin ardından oluşturulan kortej Edirne Lisesi'ne kadar yürüdü.

- Şehit Polis Can anısına yürüdüler

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK), Şehit Polis Ahmet Can anısına doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

DOÇEK'ten yapılan yazılı açıklamada, Uzunköprü'nün Altınyazı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda düzenlenen yürüyüşe şehidin babası İsmail Can'ın da katıldığı belirtildi.

Yaklaşık 50 doğaseverin katıldığı yürüyüşün sorunsuz şekilde tamamlandığı kaydedildi.

Kaynak: AA