Bingöl'de 'Kanser Haftası' Etkinliği

Bingöl'de, "Kanser Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü ile Bingöl Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü işbirliğiyle Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda program gerçekleştirildi.

Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, son yıllarda ölümlerde ikinci büyük nedenin kanser olduğunun görüldüğünü söyledi.

Gelişen teknolojiyle kanser konusunda erken teşhisin mümkün olduğunu dile getiren Gündoğdu, bunun sevindirici olduğunu belirtti.

Gündoğdu, "Teknolojinin gelişmesiyle sağlık alanında her gün yeni gelişmeler ortaya çıkmaktadır. Bizim de mücadele alanımız genişlemektedir. Kanser bizim için öncelikli sıradadır. Tespit edilen ölümlerde kanser hastalığı ikinci sırada. Özelikle erkeklerde akciğer, prostat, mide, kadınlarda meme, akciğer, mide ve üreme sağlığı ile ilgili kanser daha sık görülmekte. Kanserde genetik durum da önemli." şeklinde konuştu.

Programda daha sonra katılımcılara kanseri tanıma, kanserden korunma ve kanser taramaları konusunda sunum yapıldı.

Program sonunda TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu bando takımı eşliğinde sağlık çalışanları ve üniversite öğrencileri Bingöl Üniversitesinden, Recep Tayip Erdoğan Mahallesine kadar yürüdü.

Yürüyüş sonunda vatandaşlara gül dağıtıldı.

Kaynak: AA