Sri Lanka'da 8. patlama meydana geldi: 207 ölü

Sri Lanka'da üç otel ve üç kilisede patlama meydana geldi. Patlamalar nedeniyle 185 kişi hayatını kaybederken, 469 kişi de yaralandı. Saldırıda ölenlerin ikisinin Türk vatandaşı olduğu bildirildi. Sri Lanka polisi ülkede yeni bir patlamanın daha yaşandığını söyledi. Ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sri Lanka'da 8. patlama meydana geldi: 207 ölü
Sri Lanka'da 8. patlama meydana geldi: 207 ölü
Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da peş peşe patlamalar yaşandı. Üç otel ve üç kilisede eş zamanlı patlamaların gerçekleştiği bildirildi.

Polis saatler sonra ülkede yeni bir patlamanın yaşandığını duyurdu.

Böylece ülkede yaşanan patlama sayısı 8'e yükselmiş oldu. 

Patlamalar nedenilye 207 kişi ölürken 450 kişi de yaralandı. Saldırıda ölenlerin ikisinin Türk vatandaşı olduğu bildirildi. Ölü sayısının artacağı belirtiliyor. Sri Lanka polisi patlamaların intihar saldırısı olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

Sri Lanka'da 8. patlama meydana geldi: 207 ölü

 
Yerel medya patlamalarn Kochchikade, Katana ve Batticaloa'daki kiliselerde ve de Colombo'daki otellerde meydana geldiğini duyurdu.

İlk patlamalar kiliselerde oldu ardından otellerde meydana geldi. Kiliselerin ardından Colombo'daki Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde peş peşe patlamalar meydana geldi. Yaralı sayısının fazla olması nedeniyle ülkede kan bağışı çağrısı yapıldı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, patlamalardan en az ikisinin intihar saldırısı sonucu olduğunun sanıldığını söyledi.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, patlamalar nedeniyle şoke olduğunu belirterek, sükunet çağrısında bulundu.

Sri Lanka'da 8. patlama meydana geldi: 207 ölü

Maliye Bakanı Mangala Samaraweera da Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, patlamaları, 'çok sayıda masum insanın ölümüne yol açan, çok iyi koordine edilmiş anarşi ve kargaşa yaratma girişimi' olarak nitelendirdi.

Sri Lanka basını ölen ve yaralananlar arasında turistlerin olabileceğini yazdı.
Kaynak: AA