Sakarya'daki Silahlı Saldırı

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, iletişim alanında faaliyet gösteren esnafı ziyaret etti.

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, iletişim alanında faaliyet gösteren esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Adapazarı ilçesinde önceki gün sabah saatlerinde GSM bayisine gelen bir saldırgan tarafından iki çalışanın yaralanmasıyla sonuçlanan olayın ardından Çark Caddesi'nde bulunan esnafı ziyaret eden Vali Nayir, yetkililer ve çalışanlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak çiçek verdi.

Ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade eden GSM firmaları yetkilileri ve çalışanları, destekleri için Vali Ahmet Hamdi Nayir'e teşekkür etti.

İletişim firmalarında çalışanlarla bir süre sohbet eden Nayir, "Bizim gözümüzde gerek kamu dairesinde, gerek özel sektörde çalışan, insanımıza hizmet veren herkes kıymetlidir. Sakaryamıza yakışmayan üzücü bir hadise yaşadık. Bu elim olay sonrası sizlere geçmiş olsun dileğinde bulunmak istedik. İsteğimiz o ki, toplumdaki bütün ilişkiler sevgi-saygı ölçüsünde gitsin, bu tür istemediğimiz olaylar olmasın. Kaba kuvvet ile bir sonuca varılmıyor. Sizler yine moralinizi bozmadan hizmet vermeye devam edeceksiniz. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz. Herkes bundan ders alır, buralarda verilen hizmetin de karşılığını görüp, kıymetini de anlarlar. Hepinize tekrar geçmiş olsun, bizler esnaflarımızın daima yanlarındayız." ifadelerini kullandı.

Saldırganın emniyet güçlerince olaydan kısa süre sonra yakalandığını ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını aktaran Nayir, yaralıların durumlarının iyi olduğunu, sağlıklarına kavuşacaklarını belirtti.

Vali Nayir'e İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya da eşlik etti.

- Olay

Adapazarı ilçesi Semerciler Mahallesi İtfaiye Caddesi'ndeki bir GSM bayisine gelen Pilot Türkoğlu, burada çalışanlarla konuşmaya başlamış, daha sonra henüz belirlenemeyen nedenle üzerinde taşıdığı tabancayla bayi çalışanlarına ateş etmişti. Açılan ateş sonucu yaralanan Ahsen Ü. ve Tuğçenur Y, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

Olay sonrası kaçan şüpheli Pilot Türkoğlu, "155 Polis İmdat Hattı"nı arayarak Arifiye ilçesinde polis ekiplerine teslim olmuş ve Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülmüştü.
Kaynak: AA