Adana İle Çin Arasında İş Birliği Görüşmeleri

Çin’in Ningbo kenti yöneticileri ve iş adamlarından oluşan heyet, ticari ve sosyokültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Adana Ticaret Odasını ziyaret etti.

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, ziyarette yaptığı açıklamada, ticaret ve yatırımlar noktasında Ningbo ile iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

Adana'nın, tarımsal üretimde Türkiye'nin en büyük ovasında yer aldığını hatırlatan Menevşe, tarım ve gıda ürünleri imalat sanayisinin, bölgenin en gelişmiş sektörlerinden olduğunu belirtti.

Ningbo'nun ithal etmek istediği ürünler için Türkiye'nin en doğru şehrinin Adana olduğunu ifade eden Menevşe, şunları aktardı:

"Adana ayrıca, limanları, uluslararası yollar üzerindeki stratejik konumu, köklü sanayi geçmişiyle ticaretin yanında ortak üretim için çok uygun bir bölgedir. Biz ticaret ve yatırımlar noktasında Ningbo ile iş birliğine hazırız. Bu teması kalıcı hale getirmek için bürokratlarımız gerekli irtibatları kurdular. Karşılıklı heyet ziyaretleriyle bu ilişkiyi geliştireceğiz. Ningbo gibi güçlü bir partnerle çalışmak birim için çok önemli. İnşallah bu köprü, kardeş şehir olma noktasına doğru ilerliyor."

Ningbo hakkında bilgi aktaran heyet, Adana ve Türkiye ile iş birliği imkanlarıyla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: AA