Sapanca, Geçen Yıl 207 Bin Turist Ağırladı

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, geçen yıl Sapanca'da 207 bin 812 yerli ve yabancı turistin konakladığını belirtti.

Özcan Özen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sapanca'nın Sakarya’nın misafirhanesi olarak kabul edildiğini ve özellikli bir ilçe olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2018 yılına ait verilerine göre Sapanca'daki turistik tesis ve konaklama istatistiklerini paylaşan Özen, "Sapancamızda otel, pansiyon ve buna benzer 138 konaklama tesisimiz var. 2018 yılı verilerine göre bin 453 oda ve 4 bin 25 yatak kapasitemizle bir yıl içerisinde 207 bin 812 misafirimizi Sapancamızda ağırlamış bulunuyoruz. Turizmde yapılacak çeşitlilikle, misafirlerimize haftanın 7 gününü kapsayacak, Sapanca geneline yayılmış seçenekler sunulmalıdır." diye konuştu.

Belediye olarak turizm alanında gerçekleştirmek istedikleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Özen, şunları kaydetti:

"Sapanca’nın markalaşmasına ve ekonomisine katkı sağlayacak başlıca unsur turizmdir. Biz tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte çalışmaya hazırız. Sapanca’nın öncelikli olarak günübirlik tatil yeri anlayışından çıkarılması gerekiyor. Sapanca Belediyesi olarak hayata geçireceğimiz Teleferik Projesi, inanıyorum ki ilçeye turizm adında büyük bir katma değer sağlayacaktır. Bunun yanı sıra Kedi Kayası Seyir Terası projemiz, Kırkpınar Fuar Alanı'mızda gerçekleştirilecek ulusal ve uluslararası festivaller, turizmi Sapanca geneline yayacak olan ekoturizm gibi projelerimiz, Sapanca adının markalaşmasında ve turizm çeşitliliği anlamında tercih edilen bir destinasyon haline gelmesine büyük katkı sağlayacaktır."

Kaynak: AA