Palandöken'de Kış Sezonu Kapandı

Sway Otel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Akça: 'Palandöken'deki doluluk oranı aralıkta yüzde 55, ocak ve şubatta yüzde 85, martta yüzde 55 oldu' Polat Otel Genel Müdürü Bora Kanber: 'Doluluk açısından beklentilerimizin üzerinde sezon geçirdik'.

YUNUS HOCAOĞLU - Her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde, 2018-2019 kayak sezonu sona erdi.

Dünyanın önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Palandöken Kayak Merkezi, her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turist ağırlıyor.

Sway Otel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Akça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralık itibarıyla başlayan kayak sezonunun mart sonunda kapandığını söyledi.

Palandöken'e gelen turistlerin aylara göre farklılık gösterdiğini belirten Akça, "Palandöken'deki doluluk oranı aralıkta yüzde 55, ocak ve şubatta yüzde 85, martta yüzde 55 oldu" dedi.

Akça, oldukça verimli bir sezon geçirdiklerini ifade ederek, "Kar kalitesi, ulaşım kolaylığı ve tesislerin bilinirliği gibi etkenler sezonu dolu geçirmemizin en önemli sebebi. Oteller İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kentlerimiz başta olmak üzere ülkenin her bölgesinden gelenlerle doldu. Gürcistan, İran, Rusya ve diğer Avrupa ülkelerinden de gelen misafirlerimiz yüzde 10'luk bir kısmı oluşturdu." diye konuştu.

Yeni sezon için çalışmalara şimdiden başladıklarını vurgulayan Akça, şöyle konuştu:

"Her yıl olduğu gibi eylül, ekim ve kasım aylarında tesislerin ve otellerin genel bakımlarını, personel eğitimlerini yaparak gelecek sezon için hazırlanacağız. Verilen hizmetler, kolay ulaşım ve kesintisiz 12 saat kayak yapma imkanlarıyla Palandöken insanların kafasında güzel bir algı oluşturdu bunun için de ayrıca gururluyuz. Mayıs ayı itibariyle gelecek sezon için erken rezervasyonları başlatarak Türkiye'de yine ilklerin sahibi olacağız. Gelecek yıl daha fazla kayakseveri ağırlayacağımızı umut ediyorum."

- "Beklentilerimizin üzerinde bir sezon geçirdik"

Polat Otel Genel Müdürü Bora Kanber de daha çok yerli turiste ev sahipliği yaptıklarını belirterek, sezonu oldukça verimli geçirdiklerini söyledi.

Son yıllarda Palandöken'in daha çok tercih edildiğini dile getiren Kanber, "Doluluk açısından beklentilerimizin üzerinde sezon geçirdik. Özellikle ocak ve şubat ayları yoğun geçse de mart ayında da yeterli oranı yakaladık" diye konuştu.

Rusya, Ukrayna ve İran'dan turistlerin geldiğini vurgulayan Kanber, şunları kaydetti:

"Ama bu sayı beklentilerimizi karşılayacak boyutta değil. Yani sadece kayak yapmalarını sağlamak yeterli olmuyor. Yabancı turistlerin sosyalleşmeleri için bir takım şeyler yapmak lazım. Bu tür dinamikleri ortaya koyar ve charter seferlerini düzenlersek insanların Erzurum'a gelmemesi için neden yok. Eskiden Rusya, Hollanda ve Polonya'ya seferler vardı ve bu yüzden çok tercih ediliyorduk. Tekrar bu olanakların sağlanması için Valiliğimiz ve ilgili kurumlar yurt dışında çalışmalar yapıyor. Eğer bunları sağlarsak Palandöken hak ettiği yere gelecektir."
Kaynak: AA