Muş'ta 6 Metre Karla Mücadele

Muş'ta ekipler, kar kalınlığının yer yer 6 metreyi bulduğu 2 köy yolunu ulaşıma açmak için zorlu bir çalışma gerçekleştiriyor.

İl Özel İdaresine bağlı ekipler, yaklaşık 5 aydır yolu kapalı olan yüksek rakımdaki merkeze bağlı Cevizlidere ve İnardı köylerinde çığ tehlikesine rağmen çalışma yürütüyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Şah Şentürk, yaptığı açıklamada, çığ ve tipi nedeniyle bölgede kar kalınlığının yer yer 6 metreyi bulduğunu söyledi.

Ekiplerin kapalı yolları açmak için gece gündüz çalıştığını anlatan Şentürk, şöyle konuştu:

"Ekiplerimiz yaklaşık 15 gündür İnardi ve Cevizlidere köy yolunda çalışma yapıyor. Kar kalınlığı çok fazla. Yağmur nedeniyle kar sertleşmiş, açmakta çok zorlanıyoruz. Ekiplerimiz günde ancak 500 metre ilerleyebiliyor. Biz vatandaşımızın ulaşımını sağlamak için çaba sarf ediyoruz. İnşallah kısa sürede bu köylere ve mezralara ulaşımı sağlayacağız."

İnardi köyü muhtarı Mehmet Şahin Kaya ise köy yolunun yaklaşık 5 aydır kapalı olduğunu anlatarak, "Köyde hayvan sahipleri hayvanları için saman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Köyümüze bağlı 7 mezranın yolu da ulaşıma kapalı. Ülkenin birçok bölgesinde çiçekler açarken, vatandaş baharın keyfini yaşarken, biz kar altında yaşıyoruz." dedi.

Kaynak: AA