Meriç Nehrinde Kano Kayak Maratonu Yarışması

12 takımdan 24 yarışmacı, Meriç Köprüsü yanındaki Protokol Evi'ne kadar iki buçuk kilometre kürek çekti Yarışmanın son 100 metresine önde giren Kubilay Aslan ve Gökhan Zorlu çifti kanonun hakimiyetini kaybederek suya düştü. Sporcular AFAD ekiplerinin yardımıyla sudan çıkartıldı.

Edirne'de Meriç Nehrinde Kano Kayak Maratonu Yarışması düzenlendi.

Edirne Valiliği, Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) işbirliğinde gerçekleşen maraton kapsamında, Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü yakınlarından suya giren 12 takımdan 24 yarışmacı, Meriç Köprüsü yanındaki Protokol Evi'ne kadar iki buçuk kilometre kürek çekti.

Yarışmanın son 100 metresine önde giren Kubilay Aslan ve Gökhan Zorlu çifti kanonun hakimiyetini kaybederek suya düştü. Aslan ve Zorlu çifti AFAD ekiplerinin yardımıyla sudan çıkartıldı.

Yarışmada Bulgar sporcular Hristo Lunaov ve Ange Angelov çifti birinci, Tamer Saygılı ve Serdar Bağra çifti ikinci ve Melih Şenavcı, Muhammet Saatçi çifti üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren sporculara ödüllerini Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu tarafından verildi.

- "Edirne'deki bütün oteller şu anda dolu"

Edirne Valisi Ekrem Canalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'de turizm sezonunun iyi başladığını söyledi.

Kentte turizm hareketliliği yaşandığını ifade eden Canalp, "Edirne'deki bütün oteller şu anda dolu. Boş oda arasanız zor bulursunuz. Sezon gayet iyi başladı ve iyi geçiyor. Bundan sonraki dönemde de ümit ediyorum Edirne ve Edirne esnafı için harika bir dönem olacak. Yapmış olduğumuz bu tür etkinliklerde turizm sezonunu canlı ve diri tutmaya yönelik. Bu hem turizme hem de Edirne'nin doğal hayatına renk katıyor." şeklinde konuştu.

EDOSK Başkanı Orkun Akman da Edirne'nin nehirlerinin kano ve su sporlarına uygun bir yapıda olduğunu söyledi.

Başarılı bir etkinlik yapıldığını dile getiren Akman, "İlkini 2017 yılında yaptığımız maratonun ikincisini gerçekleştirdik. Çok güzel bir yarış oldu. Bu bir spor faaliyeti olarak gözükebilir ama aynı zamanda tanıtım ve turizm faaliyeti. Kaza geçiren arkadaşlarımızın da durumları gayet iyi hiçbir sorun yok." diye konuştu.

Kaynak: AA