Trakya Üniversitesinden Edirne Organize Sanayi Bölgesine Çıkarma

Trakya Üniversitesi, gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaların yanı sıra bölgedeki sanayi kuruluşları ile ortak çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Trakya Üniversitesinden Edirne Organize Sanayi Bölgesine Çıkarma
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, beraberinde MEYOK Koordinatörü ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Trakya Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yalçın Kaya, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Güner ve Trakya Teknopark Genel Müdürü Barış Kocabıyık ile Edirne Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.

Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliği konularının görüşüldüğü ziyarette ilk olarak Edirne Organize Sanayi Bölge Müdürü Murat Ilıcak ile bir görüşme gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesinin tüm deneyimi ile Edirne Organize Sanayi Bölgesinin sorunlarına çözüm üretebileceklerini ifade etti.

Edirne Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantının ardından Pereja İleri Kimya Sanayi, Kapı Sistemleri Sanayi, Armosan Sıcak Çekme Dikişsiz Boru Sanayi, Mediteks Sağlık Hizmetleri Tekstil Ürünleri Tıbbi Malzeme Sanayi ve İnter-Plast Plastik Doğrama Aksesuar Sanayi fabrikalarını ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet fabrikaların ihtiyaçlarını dinleyerek teknolojik alt yapı ve yetişmiş insan gücü başta olmak üzere Trakya Üniversitesinin tüm konularda üniversitesi-sanayi iş birliğine her zaman hazır olduklarını ve Edirne’de sanayinin gelişmesi için destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliğinin önemini bilen Trakya Üniversitesi, 3+1 İş Yerinde Eğitim Sistemi’ni hayata geçirdi. Bu kapsamda Trakya Üniversitesine bağlı meslek yüksekokullarında eğitim gören öğrenciler, bir yarıyıl süresince eğitimlerine uygun olarak iş yeri ve fabrikalarda eğitim görerek kendilerini mezuniyet sonrasına hazırlıyorlar. Ziyaret esnasında Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet; Edirne Organize Sanayi Bölgesinde İş Yerinde Eğitim programı kapsamında eğitim gören öğrencilerle sohbet gerçekleştirdi. Sohbette öğrenciler, 3+1 İş Yerinde Eğitim Sistemi sayesinde okullarında aldıkları teorik eğitimleri pratiğe döktüklerini ve kazandıkları pratikle çalışma hayatına hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA