Sincik'te Arıcılık Kursu Açıldı

Adıyaman’ın Sincik İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından arıcılık kursu açıldı.

Sincik'te Arıcılık Kursu Açıldı
Sincik Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneğinin talebi doğrultusunda, Sincik İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursa sertifika almak isteyen arıcılar katıldı.

Sincik Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneğinde açılan kursta kursiyerlere arıcılıkla ilgili teknik bilgiler verdiklerini belirten Arıcılık Teknikeri Abdullah Yılmaz, "Açılan kursta arıcılara arı ırkları, arıcılığın ülke ekonomisine katkıları, kolin başına daha fazla ürün elde edebilme yöntemi, arı ailesi, ana arının görevleri, işçi arının görevleri, arı ailesinin bireylerinin tanıtımı, hastalıklar, mevsimsel bakımlar, arı yeri seçimi ve nakliye gibi konularda kursiyerlere 72 saat eğitim verilecek. Kısa bir sürede çok şey vermeye çalışacağız, özetle verilmesi geren bilgileri vermeye çalışacağız” dedi.

Sincik Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Öztürk ise konuşmasında kursun açılmasına emeği geçenlere teşekkür etti.

Sincik İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Meriç yaptığı açıklamada, "Halk Eğitimi Merkezi olarak her yıl Sincik ilçesinde talep durumuna göre arı yetiştiriciliği kursunu açmaktayız. Yıllık 200 ton civarında üretilen Geven Balı sayesinde ilçemize ekonomik olarak büyük bir gelir kapısı oluşturmaktadır. Halk Eğitimi olarak bu kapsamda açmış olduğumuz arı yetiştiriciliği kursu ile arı sağlığı, çoğalması, arı veriminin arttırılması, bal kalitesinin arttırılması ve kovan başına alınan rekoltenin dünya ortalamasını yakalaması için 72 saatlik bir eğitim ile vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Sincik ilçesinde yüksek kesimlerde yetişen milyonlarca geven bitkisi, arılar için verimli bir durak noktasıdır. Bu durumu daha iyi değerlendirmek için de arıcılık konusunda verilecek eğitimlerin önemi daha da ön plana çıkmaktadır. Mesleki bir kurs olan arıcılık kursuna desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Arıcılar Derneğimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA