Kars'ta Besicilerinin Bahar Sevinci

Besici Hikmet Aydın: '6 ay kıştan dolayı ahırdaki mesaimiz bitti şimdi meradaki mesaimiz başladı'.

Türkiye'de kış ayının en uzun ve çetin geçtiği illerden Kars'taki besiciler, yaklaşık 6 ay içeride kalan küçük ve büyükbaş hayvanlarını baharın gelmesiyle merayla buluşturdu.

Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyünde karların erimesiyle doğa canlanırken otlar da yeşermeye başladı. Büyük emeklerle hayvancılık yapan besiciler uzun geçen kışın ardından hayvanlarını merayla buluşturmanın mutluluğunu yaşadı.

Köyde çiftçilik yaparak geçimlerini sağlayan vatandaşlar, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını sabah erken saatlerinde bakımını yaptıktan sonra merada otlatıyor. Kentin bazı yerlerinde kar hakim olsa da yeşeren otalar besicilerin umut kaynağı oldu.

Besici Hikmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla hayvanlarını meralara çıkarıp otlattıklarını söyledi.

Kars'ta kış ayının uzun sürdüğünü ve hayvanların genelde ahırda baktıklarını anlatan Aydın, "6 ay süren kışı atlattık şimdi koyunları merada yaymaya başladık. Bu sene iyi yağmur yağdı ot çok güzel, koyunlar güzel otluyor. 6 ay kıştan dolayı ahırdaki mesaimiz bitti şimdi meradaki mesaimiz başladı." dedi.
Kaynak: AA