Karlar Eriyince Köyün Güzelliği Ortaya Çıktı

Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki Köseler köyünde karların erimesiyle ortaya çıkan kardelen ve nergis çiçekleri güzel görüntü oluşturuyor Köy sakini Gültaze Dinlergüler: 'Köyümüzün her tarafı yeşillenmeye başladı, çiçekler açtı'.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, ilkbaharın etkisini hissettirdiği Köseler köyündeki kardelen ve nergis çiçekleri görsel bir şölen sunuyor.

Yurtta kış mevsiminin en zor ve çetin geçtiği yörelerden olan ve kışın kar kalınlığının 3 metreyi aştığı Ovacık ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta yer alan ve Munzur Dağı'nın eteğinde bulunan Köseler köyünde, ilkbaharla doğal güzellikler ortaya çıktı.

Küçükbaş ile büyükbaş hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı köyde, kar kütleleri erimeye başlayınca tarlalar ile meralardaki kardelen ve nergis çiçekleri açtı.

Temiz havası, doğal kaynak suları ve yemyeşil doğası ile doğa tutkunlarınca günibirlik ziyaret edilen köydeki çiçekler, ayrı bir güzellik sunuyor.

Köy sakinlerinden Gültaze Dinlergüler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Ovacık'ta kış aylarının zor geçtiğini söyledi.

Ovacık'ta ilkbahar güzelliklerinin diğer yaşam alanlarına göre daha sıcak olması sebebiyle ilk önce kendi köylerinde yaşandığını belirten Dinlergüler, "Munzur Dağı'nın yamacındaki köyümüzün her tarafı yeşillenmeye başladı, çiçekler açtı. Köyümüz güneye baktığı için güneş ışınları daha dik açıyla geliyor. Buradaki karlar diğer köylere göre daha hızlı eriyor. İlçemizde halen birçok köyde kış yaşanmaya devam ediyor. Bu aylarda köyümüz çok güzel oluyor." dedi.

Kaynak: AA