Denizli'de Sanayinin İstihdam Beklentileri

Denizli Sanayi Odası'nın (DSO) üyelerini kapsayan anketine katılan sanayicilerin yüzde 29'u bu yıl istihdamını artıracağını, 42'si ise aynı seviyede kalacağını tahmin ettiğini belirtti.

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, oda tarafından bu yıl 14'üncüsü yapılan "Denizli Sanayisi Genel Görünüm Anketi 2019" verilerini, düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Oda üyesi 490 sanayicinin katılımıyla gerçekleştirilen ankette Denizli sanayisini üretim, kapasite kullanımı, satış, sipariş, karlılık, yatırım, ihracat ve istihdam gibi çeşitli açılardan mercek altına alıp 2018 yılı değerlendirmesi ve 2019 beklentilerini ortaya koyduklarını ifade eden Keçeci, bu yıl genel olarak olumsuz bir tablo çizen anketin, geçen yıllara göre de ilginç sonuçlar ortaya koyduğunu belirtti.

Üretim, satışlar, karlılık ve yeni sipariş gibi performans kriterleri bakımından bakıldığında, sanayici açısından 2018 yılının kötü geçtiğini dile getiren Keçeci, şunları söyledi:

"Ankete katılan sanayicilerin yüzde 73'ü 2018'de 'istihdamım arttı ya da aynı kaldı' diyor. Bu oran 2017 için yüzde 85 seviyelerinde idi. Aynı soruya verilen yanıtlar sektörel bazda incelendiğinde istihdamdaki en olumlu tablo ankete yanıt veren firmaların yüzde 47'sinin 'istihdamım arttı' dediği gıda sektöründe. '2018'de istihdamım azaldı' diyenlerin yüzde 45'e ulaştığı mermer ve madencilik sektörü, bu sene de geçen yıl olduğu gibi anketin istihdam bakımından en olumsuz sonuçlarına imza atıyor. 2019'da sanayicilerin yüzde 28'i istihdamının azalacağı beklentisini taşıyor. Bu yılki istihdam beklentisi ile ilgili 'artacak' diyenler yüzde 29, 'aynı kalacak' diyeler yüzde 42."

Kaynak: AA