Bilecik'te 'Asansör Yok Günü' Etkinlikleri

Bilecik Belediyesince, sağlıklı ve hareketli toplum bilinci oluşturulması amacıyla düzenlenen "Asansör Yok Günü" etkinlikleri kapsamında vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Avrupa Hareket Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların günlük rutinlerinde fiziksel aktiviteleri nasıl içerdiklerini yeniden gözden geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

"Asansör Yok Günü" ile genel fikrinin, asansörler yerine merdiven kullanımını günlük olarak kullanmak olduğunu belirten Çalışkan, şöyle konuştu:

"Asansörler yerine merdiven kullanımını teşvik etmek ve insanları hareketin faydaları hakkında bilgilendirmek için o gün binadaki asansörleri kapatarak girişime katılabilirler. Merdivenlerden çıkmak, yürüyüşten üç kat daha fazla kalori yakıyor. Yaktığınız kalorilerin sayısı vücut ağırlığınıza bağlıdır zira daha ağır insanlar daha hafif olanlardan daha fazla kalori yakarlar. Haftada 55 sefer merdivenden tırmanmak hareketsizliğe bağlı sağlık risklerini önemli ölçüde azaltabilir. Sağlıklı kemiklerin, kasların ve eklemlerin inşa edilmesine ve korunmasına yardımcı olmanın yanı sıra sağlıklı bir vücut ağırlığının korunmasına yardımcı olur."

Kaynak: AA