Bilecik Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı

Bilecik Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısında 2’si İl Genel meclis üyesi, 2’si de köy muhtarı olmak üzere 4 birlik üyesi seçildi. CHP’nin arasındaki anlaşmazlıktan dolayı 3 aday çıkarması 2 Birlik Encümeni üyesini de AK Parti’ye kaptırmasına neden oldu.

Bilecik Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı
Toplantı, İl Özel İdaresi’nde Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen başkanlığında, merkeze bağlı tüm (46) köy muhtarları ve 5 Bilecik İl Genel Meclis üyelerinin katılımı ile yapıldı. Açılış konuşması yapan Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, "Bugün 2019 yılı merkez ilçe Köylere Hizmet Götürme Birliğimizin birinci olağan genel kurul toplantısını yapacağız. Yeni seçimlerden çıkıldığı için encümenimizin değişmesi için seçimler yapılması gerekiyor. Seçimlerden sonra da 2018 yılı kesin hesabını söyleyeceğim. 2018 yılı faaliyet raporunu da sizlere bahsedeceğim. Zaten 2018’de köylerimizde yapmış olduğumuz hizmetleri slayt şeklinde aynı zamanda geçireceğiz. Oradan da arkadaşlar takip edebilirler. Rakamlardan sonra görüşüp karara bağlayacağız. 2018 yılı da 2019 yılı da il encümeninde görev alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı hizmet yapmalarını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

8 Gündem maddesinin oluşturduğu toplantı 1’inci gündem maddesi olan Birlik tüzüğünün 9’uncu maddesi gereği 2 yıl görev yapmak üzere Meclis 1. ve 2. başkan vekillerinin seçimi oldu. Bilecik Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği 1. Başkan Vekilliğine Abbaslık Köyü Muhtarı Mustafa Çobanoğlu, 2. Başkan Vekili Gülümbe Köyü Muhtarı Zafer Cengiz oy birliği ile seçildi. Gündemin ikinci maddesi olan Birlik tüzüğünün 9’uncu maddesi gereği 2 yıl görev yapmak üzere meclis katip üye seçimi yapıldı. Katip üyeliklerine Taşçılar Köyü Muhtarı Mehmet Çakır, Aşağıköy Köyü Muhtarı Salih Yıldız oy birliği ile seçildi. Gündemin 3’üncü maddesi olan Birlik tüzüğü 13’üncü maddesi gereği Birlik Plan Bütçe Komisyonu’na 3 adat üye seçimi oldu. Selöz Köyü Muhtarı Yaşar Yeğen, Ören Köy Muhtarı Mustafa Çalışkan, Künçeyiz Köyü Muhtarı Levent Özdemir oy birliği ile bir yıllığına üye olarak seçildiler. Gündemin 4’üncü maddesinde 5335 sayılı Mali İdare Birlik Kanununun 12’inci maddesi ile Birlik Tüzüğü 14’üncü maddesi gereği 1 yıl görev yapmak üzere Birlik Encümeni İl Genel Meclis üyeleri arasında 2 adet Encümen üyesi oldu.

CHP 3 aday çıkarınca aradan AK Parti’nin 2 adayı sıyrıldı

Birlik Encümen seçimlerine CHP’nin merkezde seçilen 3 İl Genel Meclis üyesi olan Zafer Kurnaz, Janrat Karaahmet ve Mehmet Yılmaz, AK Parti’den İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Kayadelen aday oldu. Yapılan kapalı zarf usulü seçimlerde Osman YIlmaz 31, Zeki Kayadelen 25, Zafer Kurnaz 23, Janrat Karaahmet 13, Mehmet Yılmaz 6 oy aldı. Bu sonuçlar sonrası 1 yıl görev yapmak üzere Birlik Encümeni İl Genel Meclis üyeleri Osman Yılmaz ve Zeki Kayadelen seçildi. CHP, arasındaki anlaşmazlıktan dolayı 3 aday çıkarırken 2 üyeyi de AK Parti’ye kaptırdı.

7 muhtar aday oldu

Gündemin 5’inci maddesinde 5335 sayılı Mali İdare Birlik Kanununun 12’inci maddesi ile Birlik Tüzüğü 14’üncü maddesi gereği 1 yıl görev yapmak üzere Birlik Encümeni Muhtar üyeler arasında 2 adet Encümen Üyesi seçimi oldu. Muhtarlar arasından seçilecek olan 2 Encümen üye seçimine ise 7 muhtar aday oldu. Yapılan oylamada Okuluca Köyü Muhtarı Hüseyin Demiröz 24, Beyce Köyü Muhtarı Cemil İnce 19, Çakırpınar Köyü Muhtarı Hüseyin Kara 15, Koyunköy Muhtarı Nidayi Yıldırım 13, Kurtköy Muhtarı Mehmet Ali Koyuncu 10, İlyasbey Köyü ve Küplü Köyü muhtarları Cavit Bayhan ile Hüseyin Demirbaş 4’er oy aldı. Bu sonuçlar sonrası Okuluca Köyü Muhtarı Hüseyin Demiröz ve Beyce Köyü Muhtarı Cemil İnce birlik üyeliklerine seçildi.

Toplantı, 2018 yılı faaliyet raporlarının görüşülmesi, 2018 yılı birlik kesin hesabının görüşülmesi ve son olarak üyelerce getirilerek konular görüşüldü. Merkeze bağlı 46 köy muhtarının hepsinin katıldığı - Bilecik Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı sona erkenken, tüm muhtarlara yemek ikramı yapıldı.
Kaynak: İHA