'1. Uluslararası Turizmde Dijital Dönüşüm Kongresi'

Düzce Valiliği ve Düzce Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "1. Uluslararası Turizmde Dijital Dönüşüm Kongresi" gerçekleştirildi.

Kentin turizm potansiyelinin dijital dönüşüm ile değer kazanmasına yönelik düzenlenen kongre, Kaynaşlı Topuk Yaylası Fenerbahçe Spor Kulübü Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Kongrenin açılışında konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, dijitalleşme ile Düzce'nin turizm değerlerinin ön plana çıkmasının önemine vurgu yaptı.

Düzce Üniversitesi ile 4. ortak kongreyi gerçekleştirdiklerinin altını çizen Vali Dağlı, "Daha önce Konuralp Gazi Sempozyumu ile başlamıştık. Sonrasında göç ve bağımlılık mücadele kongreleri yaptık. Kongremizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Düzce'nin yapılan çalışmalar neticesinde 25 milyon nüfusa hitap edecek bir konuma sahip olduğuna değinen Vali Dağlı, şunları kaydetti:

"İlimize baktığımız zaman yüzde 52'si ormanlık alan iken bu alanın yüzde 87'si nitelikli ormandır. Düşündüğümüzde doğa tabanlı bir turizm alt yapısı geliştirilebilir. Yerel halkımızda bu anlayış var. Biz bunu daha nitelikli hale nasıl getirebiliriz ve kaliteyi nasıl artırabiliriz diye çaba sarfediyoruz. Konuralp Antik Kenti bizim için önemli, Akçakoca Ceneviz Kalesi ve mavi bayraklı plajımız önemli. Yaylalarımız ve rafting etkinliklerimizin yanı sıra motocros alanlarımızı geliştirmek için hep birlikte çabalıyoruz."

Gerçekleştirilen açılış konuşmalarından sonra kongre için davet edilen University Of South Florida Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu, turizmde teknoloji ile turizmin gelişimi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Kaynak: AA