Şanlıurfa'da Balıkçılar Kooperatif Kuruyor

Şanlıurfa'da balıkçılar tarafından Hilvan Su Ürünleri Kooperatifleri Birliğinin kurulması yönünde ortak karar alındı.

Hilvan Kaymakamı Furkan Duman başkanlığında İlçe Emniyet Müdürü Salih Köse, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Uzman Çavuş İsmail Tanrısever, Gıda Tarım ve Hayvancılık Hilvan Şube Müdürlüğü ekipleri ile Atatürk Barajı kıyısında bulunan 13 köyün muhtarı ve bu köylerde balıkçılık yapan vatandaşların katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi.

İlçede amatör olarak gerçekleştirilen balıkçılığın sorunları ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda, katılımcılara avlanma yasağına ilişkin bilgi verildi.

İlçe Emniyet Müdürü Salih Köse, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, balıkçılığın ilçe halkına daha fazla katkı sağlamasını istediklerini belirtti.

Hilvan Su Ürünleri Kooperatifleri Birliğinin kurulması için toplantıda ortak karar alındığını bildiren Köse, "Balıkçılıkla uğraşan vatandaşlarımız böylece daha profesyonel bir çalışma yapacak. Gerek desteklerden faydalanma, gerekse de su ürünlerinin satışı konusunda halkımız ciddi manada kar edecek. Kooperatif sayesinde özellikle baraj kenarındaki köylerimiz ciddi kazanımlar elde edecek. Kaymakamımızın talimatıyla kooperatifin kurulması ve yürütülmesi konusunda bizzat ben ilgileneceğim." diye konuştu.

Kaynak: AA