Öğrencilerine Kimya Dersini Sevdirdi

Aydın'dan 5 yıl önce Şırnak'a ataması yapılan Kimya öğretmeni Şükrü Çetin Altıntaş, görev yaptığı Anadolu Lisesinde öğrencilerinin başarısı artırmak amacıyla laboratuvarı aktif hale getirerek, ders dışındaki boş zamanlarda öğrencileriyle çeşitli deneyler yapıyor Öğrenciler, her yıl okulda düzenlenen 'Kimya Günü' etkinlikleri kapsamında deneylerle elde ettikleri ürünleri sergiliyor.

Aydın'dan 5 yıl önce Şırnak'a ataması yapılan kimya öğretmeni Şükrü Çetin Altıntaş, görev yaptığı Anadolu Lisesinde yaptığı çalışmalarla öğrencilerin derse olan ilgisi artırdı.

Kimya öğretmeni Altıntaş, 2014 yılında tayini Şırnak'a çıkan Altıntaş, okulun laboratuvarını aktif hale getirdi. Altıntaş, ders dışındaki boş zamanlarda öğrencileriyle çeşitli deneyler yapıyor, sabun, parfüm, kolonya ve krem gibi ürünlerin nasıl yapıldığını gösteriyor.

Öğrenciler, her yıl okulda düzenlenen "Kimya Günü" etkinlikleri kapsamında deneylerle elde ettikleri ürünleri okulda sergiliyor.

Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okula atandığında laboratuvar sınıfının etkin bir şekilde kullanılmadığını gördüğünü, laboratuvar kapısının hiç açılmadığını söyledi.

Okul yönetiminin desteğiyle laboratuvarı aktif hale getirdiğini kaydeden Altıntaş, öğrencilerin laboratuvarda birşeylere dokunabilmesini istediğini belirtti.

Kimya derslerinde anlatılan bilgilerin kalıcı hale gelmesi ve öğrencilerin laboratuvar ortamında nasıl çalışıldığını görmesini istediğini aktaran Altıntaş, şöyle konuştu:

"Laboratuvarda, ders dışında gönüllülük esasına göre öğrencilerle çeşitli deneyler yapıyoruz. Bu yolla öğrencilerin kimya dersine karşı ön yargılarını kırdık. Öğrencilerimizin laboratuvar ortamını görmelerini istedik. Sabun, parfüm, kolonya ve krem ürünler yapıyoruz. Öğrencilerimiz laboratuvarda birçok güzel çalışma yürütüyor."

10. sınıf öğrencisi Ferhat Alpay da laboratuvar ortamında zamanın çok verimli bir şekilde geçirdiğini, bu sayede kimya dersini sevdiğini söyledi.

Laboratuvar ortamında kimyayı sevdiğini belirten 11. sınıf öğrencisi Reva Kasap ise deneyler yaparak kimyayı öğrendiğini dile getirdi.

Kasap, "Daha önce kimya dersini işliyorduk ama sadece dersten ibaretti. Çetin hocamızın sayesinde deneyerek yaşayarak kimyayı öğreniyoruz." ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Hüseyin Bayram da laboratuvarda yapılan deneylerin bilim ve kimya gibi etkinliklerde öğrencilerin başarılarını sergilediğini anlattı.

Bayram, "Öğrencilerimiz bir taraftan üniversite sınavına hazırlanırken öte yandan bir şeyler elde etmenin bir şeyler üretmenin hazını da yaşıyor." diye konuştu.
Kaynak: AA