İl İdarecilerinin Yanında 'Staj' Yaptılar

Bilecik Valiliğince gençlerin meslek seçimi ve yeteneklerin keşfedilmesi amacıyla uygulamaya konulan proje kapsamında başta vali olmak üzere 30 öğrenci bir günlüğüne idarecilerin yanında 'staj' gördü Vali Bilal Şentürk: 'Öğrencimiz, bizimle valiliğin ne yaptığını uygulamalı olarak görmüş oldu. Günün sonunda valilik koltuğuna oturarak bu hissiyatı yaşadı'

Bilecik'te 30 resmi kurum yöneticisi, günlük rutin programlarını, Valiliğin başlattığı uygulama kapsamında yanlarında bir günlüğüne "staj" yapan öğrencilerle yürüttü.

Bilecik Valiliğince öğrencilerin başarısının artırılması, motivasyonlarının sağlanması, meslek seçimi ve yeteneklerinin keşfedilmesi amacıyla başlatılan proje devam ediyor.

Öğrencilerin hayata ve bir üst öğrenime hazırlanmaları, ders çalışmaya karşı olumlu tutum içinde bulunmalarına yardımcı olmak, meslekler hakkında canlı ve somut bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında seçilen ortaokul ve lise öğrencileri bir günlüğüne idareci oldu.

Başta Vali olmak üzere idarecilerin programları değiştirilmeden gerçekleşen projeyle, belirlenen 30 öğrenci yöneticilerin yanında "staj" yaptı.

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sena Nergis Yiler, uygulama için sabah Valilik makam aracı ile evinden alındı. Daha sonra Valiliğe gelen Yiler, gün boyu Vali Bilal Şentürk ile çalışmaları izleyip program ve etkinliklere katılarak birimlerin işleyişi hakkında bilgilendi.

Vali Şentürk, yaptığı açıklamada, gençlere devleti, devletin işleyişini resmi kurumların iş ve işlemleri ne şekilde yürüttüğünü göstermek ve öğretmek, öz güvenlerini ve kendilerine güvenme kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla projeyi uyguladıklarını söyledi.

Program kapsamında ayda bir gün, bir öğrencinin il idarecilerinin yanında staj yaptığını belirten Şentürk, "Öğrencimiz, bizimle Valiliğin ne yaptığını uygulamalı olarak görmüş oldu. Günün sonunda valilik koltuğuna oturarak bu hissiyatı yaşadı." dedi.

Sena Nergis Yiler ise 18 yaşında bir genç olarak unutamayacağı deneyimler yaşadığını anlattı.

Üniversitede siyaset bilimi ve kamu yönetimi öğrenimi görmek istediğini aktaran Yiler, "İnsanların buraya gelerek dertlerini anlatması, onlara çözüm bulmak ve hayır dualarını alabilmek güzel. Bu koltuğun devletin emaneti olduğunun bilincinde olarak hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Burada oturmanın sorumluluğu çok büyük, asla rehavet yeri değil." ifadelerini kullandı.

Yiler, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ile Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş'ı arayarak yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.
Kaynak: AA