'En Büyük Aşkımı Sanatseverlerle Buluşturdum'

Ressam Hatice Kübra Kahraman'ın sulu boya tablolarından oluşan 97 eserden oluşan ilk kişisel sergisi sanatseverlerle buluştu Hatice Kübra Kahraman: 'Sulu boya sanatı benim için yaşam kaynağı. En büyük aşkımı sanatseverlerle buluşturduğum için büyük heyecan duyuyorum'

Ressam Hatice Kübra Kahraman'ın sulu boya tablolarından oluşan 97 eserlik "Küpeliağaç Suluboya Sergisi", sanatseverlerle buluştu.

Üsküdar Belediyesinin ev sahipliğinde, Nevmekan Sahil'de sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide, ressam Hatice Kübra Kahraman'ın sulu boya tablolarından oluşan 97 eseri bulunuyor.

Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kişisel sergisinin öğrencilik yıllarında uğrak mekanı olan Nevmekan Sahil'de açıldığını belirterek, bu nedenle daha fazla heyecanlı olduğunu söyledi.

Sulu boyanın kendisi için yaşam kaynağı olduğunu dile getiren Kahraman, "En büyük aşkımı sanatseverlerle buluşturduğum için büyük heyecan duyuyorum. Sanatseverler sulu boya fırçasının darbelerinde benim heyecanımı, aşkımı göreceklerdir." dedi.

Kahraman, önemli hocalardan dersler aldığını kaydederek, "6 yıldır sulu boya tabloları yapıyorum. Genelde, Türkiye'de fazla rastlamadığımız çiçek üzerine tablolar yapıyorum. Daha önce manzara gibi alanlarda önemli sulu boya çalışmaları gördüm ama çiçekler üzerine fazla görmedim." diye konuştu.

- "Uluslararası sergilerde yer almak istiyorum"

Kahraman, çiçek odaklı sulu boya tablolarının yer aldığını belirterek, önemli hocalardan öğrendiği teknikleri tablolara aktardığını söyledi.

Ulusal ve uluslararası karma sergilerde de yer almak istediğini dile getiren Kahraman, "Bu alanda çok büyük hocalardan eğitim almaya devam ederken genç nesillere de sulu boya sanatını aktarmak istiyorum. Ayrıca en büyük hedeflerimden biri de geleneksel sanatlarımızla sulu boyayı buluşturmak." ifadelerini kullandı.

Kahraman, serginin 1 Mayıs'a kadar ziyarete açık kalacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA