'Çöpüme Sahip Çıkıyorum' Projesi

DP World Yarımca Limanı, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ve Körfez Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında "Çöpüme Sahip Çıkıyorum" projesini başlattı.



Projeyle, Körfez ilçesindeki 24 ilkokulda geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Körfez Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu'daki tanıtım toplantısında konuşan DP World Yarımca Limanı Üst Yöneticisi (CEO) Kris Adams, dünya denizlerindeki kirliliğe dikkati çekerek, "Değişime kendimizden başlamamız gerek. Eğitim, bu değişim için en önemli unsurlardan biri." dedi.

Adams, Impact2030'un üyesi olarak BM'nin desteklediği "Sudaki Yaşam" hedefi doğrultusunda denizleri korumak için kendilerini de üzerlerine düşeni yaptıklarını kaydetti.

- Projenin ülkeye yayılması amaçlanıyor

Çöpüne Sahip Çık Vakfı Genel Müdürü Emrah Bilge ise projenin, çocukların çöp ve geri dönüşüm konusunda farkındalığını artıracağını ve doğru alışkanlıkları küçük yaşta edinmelerini sağlayacağına söyledi.

Eğitim içeriğinin deneyimleyerek ve eğlenerek öğrenme yaklaşımıyla hazırlandığını anlatan Bilge, "Çocuklar bu programla eğlenirken farkına bile varmadan doğru davranışları edinmeye adım atacaklar." dedi.

Projenin, Körfez ilçesindeki pilot uygulamasında, bin 500 öğrenciye doğrudan ulaşılması, ailelerle 6 bin kişinin atıklar konusunda eğitim görmesi hedefleniyor.

Ay sonuna kadar 2 bin saatlik eğitimin 24 okulda tamamlanması, değerlendirme ve alınacak geri bildirimin ardından projenin gelecek yıl kent geneline, daha sonra da tüm ülkeye yayılması amaçlanıyor.

Kaynak: AA