Bolu'da, 'Beceri Temeli Unlu Mamuller Atölyesi' Kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığının "2023 Eğitim Vizyonu" çerçevesinde Bolu'da "Beceri temelli unlu mamuller atölyesi" kuruldu.

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan atölyede, özelikle ilkokul öğrencilerine yönelik yemek yapım eğitimleri verilerek, yaptıkları yemeklerin hikayeleri anlatılıyor.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, kurulan atölyeyi ziyaret ederek, hem okul görevlilerinden bilgi aldı hem de burada eğitime katılan ilkokul öğrencileriyle sohbet etti.

Tepe, yaptığı açıklamada, çocukların bu tür atölye çalışmaları sayesinde okulu seveceğine dikkati çekerek, "Atölye çalışmalarımızda sadece pasta yapmayacağız. Bu sadece başlangıç. Öğrencilerimizle ekmek yapacağız. Ekmeğin nelerden yapıldığını, hangi aşamalardan geçtiğini, topraktan sofraya ekmeğin hikayesini öğrenecekler. Bizzat yaparak yaşayarak öğrenecekler. Bu gelişmiş bir eğitim modelidir." şeklinde konuştu.

Atölye çalışmalarına katılan öğrencilerin bizzat yemek yaparak kendilerini ispat edeceğine değinen Tepe, "Bu sadece bir eğlenceden ibaret olmayacak. Sorgulayan, araştıran bir eğitim sistemine ulaşmak en büyük hedefimiz. Böylelikle ileride çok daha donanımlı Atatürk'ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak bir nesil yetiştirmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Tepe, Beceri Temelli Atölye çalışmalarını il genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA