'Bir Fikrim Var' Yarışması Final Yarışması

"Bir fikrim var" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tekirdağ genelinde 320 proje arasından ilk 8'e giren projeler arasında dereceye girenler belirlendi.

Trakya Kalkınma Ajansı ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan ''Bir Fikrim Var'' isimli proje yarışmasında Tekirdağ genelinde müracaat eden 320 proje arasından elenerek son 8'e girmeye hak kazanan projeler yarıştı.

İlk 8'e kalan projeler, jüri üyelerine yaptıkları ve hazırladıkları projeleri anlatırken projenin maliyeti, yapım aşaması, kullanılan materyaller ve yapım süreleri ile ilgili bilgiler verdi.

Yapılan puanlama sonucu birinciliği Tekirdağ Süleyman Paşa Kadriye Nazif Gölge Çok Programlı Lisesi ''Nöbetçi Ateş Ölçer'' projesiyle alırken, ikinciliği Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ''Bir damlada sen kurtar'' projesiyle, üçüncülüğü ise Malkara Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Otokontröllü trafik ışıkları" projesiyle aldı.

Program sonunda konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, bu yarışmanın öğrenciler arasında yapılan çok güzel bir etkinlik olduğunu söyledi.

Şahin, bu tür organizasyonların başarıyı getirdiğini belirterek, ''Bugün Çorlu'da yaptığımız ve Tekirdağ merkez ile ilçelerinin katıldığı bu proje yarışmasında birbirinden güzel projeleri tanıdık. Hepsi bir birinden değerli ve güzel projeler. İl genelinde 320 proje bizlere baş vurdu. Biz bunların arasında elemeler yaparak ilk 8'i belirledik. Şimdi de ilk 8'in içindeki dereceleri belirledik. Katkı sağlayan herkese teşekkürler'' dedi.

Programa Çorlu Kaymakam Vekili Sıtkı Zehin, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, okul idarecileri ve öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: AA