Tekirdağ'de Yemek Yarışması Düzenlendi

Tekirdağ'da Turizm Haftası dolayısıyla ev hanımları arasında yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Tekirdağ'de Yemek Yarışması Düzenlendi
Turizm ve Otelcilik Lisesi salonunda düzenlenen yarışmada, Tekirdağlı kadınlar, "çorba, hamur işleri, tatlı, zeytinyağlılar ve et yemekleri" kategorilerinde yaptıkları yöresel lezzetleri ildeki lokantaların şeflerinden oluşan jürinin beğenisine sundu.

Etkinlikte konuşan Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Barut, son yıllarda yemek kültürünün tanıtımının ihmal edildiğini söyledi.

Yöresel yemeklerin tanıtılmasını için yöresel bir lokanta açılması gerektiğini ifade eden Barut, "Milli kültürümüzün en önemli unsurlarından biri olan, sofralarımızın ve yemeklerimizin tanıtılması son yıllarda ihmal edilmiştir. Zengin mutfak kültürümüz adeta unutulmaya yüz tutmuştur. Geleneksel mutfak kültürümüzün damak tadı olan etli ve sebzeli yemeklerimiz, börek ve tatlılarımız adeta unutulmuş, yemek kitaplarında yada sohbetler arasında sözde kalmışlardır." diye konuştu.

Yemek yarışmasının geleneksel hale geldiğini dile getiren Barut, şunları kaydetti:

"Bölgemizin genel mutfak lezzetlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara taşımak amacıyla yemek yarışması her yıl Turizm Haftası etkinlikleri içerisinde geleneksel hale gelmiştir.

Amacımız genel damak tatlarımız yaşatmak ve gelecek kuşaklara ulaşılmasını sağlamaktır. Ancak bu etkinliklerle ikinci bir amacımız da şehrimize gelen misafirlerimize yerel lezzetlerimizin tanıtılması noktasında eksikliğini hissettiğimiz bir lokantanın açılması olacaktır"

Yarışmada çorba kategorisinde Fatma Yüksel, zeytinyağlılarda Melek Bakıcı, etli yemeklerde Güzin Engin, hamur işlerinde Şensev Filiz, tatlıda da Güler Göksim birinci oldu.

Başarı elde eden katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA