Mersin'deki İşletmelere Yönelik 'Mersin Çevre Ödülleri' Yarışması Düzenleniyor

MERSİN – İçel’de, çevrenin ve doğal kaynakların korunmasına yönelik iyi uygulama örneklerinin yaygınlaşmasını sağlamak, başarılı uygulamaları ödüllendirerek iş dünyasına örnek oluşturmak ve çevresel açıdan sürekli gelişimi teşvik etmek amacıyla ‘İçel Çevre Ödülleri’ adıyla bir yarışma düzenlendi. Yarışmada, ürün veya hizmet üretirken çevreyi ve toplumu odak noktasına alan bir yaklaşımı benimsemiş olan firmalar ödüllendirilecek.

İçel Valiliği himayesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile İçel Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) tarafından düzenlenen ‘İçel Çevre Ödülleri’ yarışması, KOBİ ve Büyük Ölçekli İşletmeler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek. Başvuruları 15 Nisan 2019 Pazartesi günü başlayan yarışmaya katılmak isteyen işletmeler, 13 Mayıs 2019 Pazartesi gününe kadar başvuru yapabilecek. Yarışmaya katılacak işletmelerin, çevrenin korunmasına destek olacak nitelikte atık yönetimi, atıksu yönetimi, hava emisyonu ve gürültü yönetimi, enerji ve doğal kaynak yönetimi ve sosyal sorumluluk konularda iyi uygulamalar geliştirmesi bekleniyor.

İçel il sınırları dahilinde faaliyet gösteren işletmeler arasında gerçekleştirilecek yarışmaya başvurular; ‘www.mersincevreodulleri.org’ internet sitesinde yayımlanan başvuru formunu online olarak doldurarak, sitede hazır olarak yer alan, PDF haline getirilmiş başvuru dosyasını doldurup mersincevreodulleri@gmail.com adresine e-posta ile göndererek, başvuru dosyasını kağıt ortamında hazırlayarak bir üst yazı veya dilekçe ekinde MTSO’ya göndererek yapılabilecek.

Jüri değerlendirme süreci sonrasında ödüller, 11 Haziran 2019’da Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
Kaynak: İHA