'Gönül Elçileri' Urla'da Bir Araya Geldi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül elçileri" projesinin toplantısı Atatürk Kültür Merkezi Devlet Tiyatroları Urla Sahnesi'nde yapıldı.

Sivil Toplum Kuruluşlarının yanı sıra vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İzmir İl Müdürlüğü Korunmaya Muhtaç Çocuklar, Koruyucu Aile ve Evlat Edinme Şube Müdürü vekili Hasan Özdemir, İzmir'deki çalışmaları slayt eşliğinde sundu.

Toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla çeşitli projeler yürüttüklerini anlatan Özdemir, okuma yazma kursları sayesinde çok sayıda vatandaşa eğitim verildiğini belirtti.

Yürütülen koruyucu aile projesiyle ilgili de bilgi veren Özdemir, "Koruyucu aile projemizde 358 ailemiz var. Toplam 404 çocuğumuz burada kalmakta. 66 engelli çocuğumuzu aileyle buluşturduk. 52 sevgi evimiz var ve burada kalan çocuk sayısı 362. 2019 yılında 15 çocuk koruyucu aile yanına yerleştirildi. Onları 2019-2020 yıllarında sizlerin de desteğiyle uygun ailelerin yanına yerleştireceğiz." dedi.

Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında da İzmir'de 100 okulda çalışma yaptıklarını, okullara geri dönüşüm kutuları yerleştirdiklerini, farkındalık etkinlikleri ve sergiler düzenlediklerini dile getirdi.

Sağlıklı kadın, sağlıklı aile, sağlıklı toplum ve sağlıklı gelecek anlayışıyla "Mobil Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi" (KETEM) projesi çerçevesinde 30 ilçede mamografi, HPV-DNA ve kolon kanseri taraması yaptıklarını anlatan Özdemir, hastalar için moral yemekleri ve ev ziyaretleri gerçekleştirerek hasta ile yakınlarına destek olduklarını söyledi.

Projenin Urla’daki çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Beray Can, ilçede 11 çocuğun koruyucu aile yanına yerleştirildiğini belirtti. Urla’da “Okuyorum, büyüyorum”, “Sıfır atık”, “yanımda ol”, “mobil KETEM” ve ağaçlandırma projelerinin devam ettiğini ifade eden Can katılımcılara projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Vatandaşların projeye gösterdiği ilginin artarak devam ettiğini kaydeden Urla Kaymakamı Önder Can da "Çocuklarımızın da sağlıklı ailelere ihtiyacı var. İyi bir eğitim almaları, suça bulaşmamaları için bu çocuklara sahip çıkmamız lazım. Bu konuda bir farkındalık yaratmaya gayret ediyoruz. Burada olmayanlar belki bu konuda ilgili ve talepli olabilir. Konunun duyurulması hususunda yardımlarınızı bekliyor ve vereceğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Buluşmada "Çığlık” isimli kısa filmin gösterimi ile sonra erdi.

Kaynak: AA