DÜ'de İlk Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında Düzce Üniversitesi (DÜ) Danışma Kurulunun ilk toplantısı, iç ve dış paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektörlük Çalıştay Salonu'ndaki toplantıda konuşan Vali Dağlı, DÜ'nün halkla iç içe olduğunu dile getirdi.

Kamu-üniversite iş birliğinin sağlandığını aktaran Dağlı, şunları kaydetti:

"Çeşitli konularda DÜ'den destek alıyoruz, bağımlılık, göç ve uluslararası öğrenciler gibi birçok konuda birlikte çalışma yaptık. Birlik ve beraberlik içinde DÜ'yü ve şehri daha ileriye taşımak istiyoruz."

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da şehir-üniversite iletişimini artırmak için YÖK tarafından başlatılan danışma kurulu çalışmasının hayata geçirildiğini söyledi.

Üniversite olarak hem kendilerinin hem de şehrin yararına işler yaptıklarını anlatan Çakar, şöyle konuştu:

"DÜ kendi markalarını oluşturdu. Patent buluş bildirim sayısını 10 kata çıkardık, kapalı alan sayısını önemli oranda artırdık. Tüm paydaşların katkılarıyla sorunları çözmek ve istişare kültürünü artırmak istiyoruz."

Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz da DÜ'nün kuruluşundan bugüne hızlı bir ilerleme ve atılım içinde olduğunu ifade etti.

Üniversitelerin özgür düşüncenin olduğu cesur kurumlardan oluşması gerektiğini aktaran Yılmaz, üniversitenin şehre değer kattığını belirtti.

Toplantıya, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Baro Başkanı Azade Ay, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, DÜ Senato Üyeleri ve Düzce'deki kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA