'Bir Fikrim Var' Proje Yarışması

Edirne'de Trakya Kalkınma Ajansı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde orta öğretim öğrencilerine yönelik düzenlen "Bir Fikrim Var" proje yarışması sonuçlandı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında (ETSO) düzenlenen etkinlikte ilk 50'ye giren projeler sergilendi.

Sergi açılışının ardından ilk 8'e kalan projenin öğrenciler tarafından sunumu yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, burada yaptığı konuşmada, üniversiteli gençlere girişimci olabilmeleri için sağladıkları desteği "Bir Fikrim Var" proje yarışmasıyla orta öğretim öğrencilerine verdiklerini belirtti.

Kalkınma Ajansı olarak yaklaşık 5 yıldır üniversite öğrencilerinin girişimci olabilmeleri için uğraş verdiklerini anlatan Şahin, "Nerede okursanız okuyun, ne iş yaparsanız yapın mutlaka bir fikriniz, projeniz olsun. Hayata dair bakış açınız farklı olsun istiyoruz. Biz size destek vermeye her zaman hazırız" dedi.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ise düşünen tasarlayan, fikirler üreten öğrencileri ortaya çıkarmak için, bakanlıklarının her ilde tasarım beceri atölyeleri kurduklarını anlattı.

ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ise yarışmaya katılan öğrencilere başarılar diledi.

Daha sonra jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucu birinciliği güneş enerjisi ile çalışan "İnternetten Kontrollü Evcil Hayvan Kulübesi" projesiyle Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi, ikinciliği yine aynı okuldan "Atık Deyip Geçme" projesi, üçüncülüğü ise Yaşam Kafesi projesiyle Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri kazandı.

Kaynak: AA