Biga'da Fatih İlkokulu Temel Atma Töreni

Çanakkale İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından Biga ilçesinde yapımına başlanan Fatih İlkokulunun temeli törenle atıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen temel atma töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 1967 yılında inşa edilen 12 derslikli Fatih İlkokulu binasının ekonomik ömrünün tamamlandığını söyledi.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdare Müdürlüğünün çalışmalarını yaptığını aktaran Turan, şöyle konuştu:

"24 derslikli, daha büyük, şık mimarisiyle iki laboratuvarının olduğu bir okulun temelini atıyoruz. Bu kapasite 400'e kadar çıkacak. Şu an 478 öğrencimiz var. Öğrencilerimiz geçici olarak Çiçeklidede Özel İdare Okulunda okuyorlar. İnşaatımız bittiğinde bu güzel okulumuzda eğitimlerine devam edecekler. Bu okulumuzun dışında bir de 24 derslikli Cumhuriyet İlkokulu ile ortaokulu yapacağız. 16 derslikli Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulumuzun yeni inşaatına da başlıyoruz. İki okulumuzun toplam proje bedeli 16,5 milyon. Biga'nın eğitimde ne kadar eksiği varsa yapmak için hazırız. Yeni okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum."

Daha sonra dua edilerek okulun temeline ilk harç döküldü.

Törene, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA