18. Mersin Uluslararası Müzik Festivali

Bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen İçel Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, usta caz piyanisti ve besteci Hakan Ali Toker ve müzik topluluğu, Tarsus'ta konser verdi.

Tarsus Amerikan Koleji'nde gerçekleştirilen konserde, usta caz piyanisti ve besteci Hakan Ali Toker, Klasik Türk Müziği'nden uyarladığı caz eserleriyle Tarsuslu hayranlarına unutulmaz bir caz gecesi yaşattı.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nın iş birliğiyle gerçekleştirilen konserde, Buhurizade Mustafa Itri Efendi, Hamamizade İsmail Dede Efendi gibi Klasik Türk Müziği eserlerinin yanı sıra, sanatçının kendi besteleri, Nat Simon’un İstanbul ve anonim eserler seslendirildi.

Toker'e eşlik eden müzik topluluğu, Naz Evren (Çello), Erdem Göymen (Bateri), Hakan Çetinkaya (Bendir, Darbuka), Hasan Mert (Kontrabas) ve Bora Uymaz'dan (Vokal) oluşurken, kapalı gişe seslendirilen konser sonunda Hakan Ali Toker, fuayede hayranlarına albümlerini imzaladı.

Tarsuslu sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak ile çok sayıda kent protokolü de dinleyici olarak salonda yerini aldı.

Kaynak: AA