Görele'de Nineler Torunlarıyla Birlikte Kitap Okudu

Görele Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Dedeler, Nineler Torunlarıyla Okuyor" projesi kapsamında, nineler ile torunları bir araya getirilerek kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Görele Halk Eğitim Merkezi (HEM) toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte HEM bünyesinde açılan okuma yazma kurslarına katılan 36 kursiyer ile 36 öğrenci yaklaşık yarım saat süreyle kitap okudu.

İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, okumanın farklı dünyaları, kültürleri tanımak ve farklı fikirleri öğrenmek olduğunu söyledi.

Okumanın kavrama ve değerlendirme kabiliyetini geliştireceğine işaret eden Ermiş, şunları kaydetti:

"Okumayan insan her duyduğuna inanan insandır. Dolayısıyla yanlış yapma ihtimalimiz çok fazladır. Çünkü günümüz iletişim çağı olduğu için bilgiler hızla yayılıyor. Bunlardan doğru olanlar oluyor, olmayanlar oluyor. Kendimizi, çocuklarımızı doğru olmayan bilgilerden korumamız gerekmektedir. Okurken anlamaya, görmeye, tanımlamaya, düşünmeye dikkat etmemiz gerekiyor."

Belediye Başkanı Tolga Erener ise okumanın yaşının olmadığını belirterek, "Her şeyin başında okumak geliyor. Okumanın, öğrenmenin yaşı yoktur. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Görele Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serdar Gök de ilçede bin 27 kişinin okuma yazma öğrendiği bilgisini verdi.

Kaynak: AA