Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında belediyede gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Meclis 1. ve 2. başkan vekilliklerine Hasan Toprak ve Kemal Ergin seçildiği toplantıda, meclis katip üyeliklerine Seniha Merve Öztürk ve Mustafa Keskin asil üye seçilirken Oya Asıl Güney ve Muhammet Emin Gülbaba yedek üyeliğe seçildi.

Toplantıda, encümen üyeliklerine Oya Asıl Güney, Alev Türk ve Turgay Kumlu'nun seçilirken, imar komisyonu kurularak üyeliklere Cihan Kaygusuzoğlu, Bilgehan Çağlar, Kemal Ergin, Ateş Akdere ve İsmail Güleroğlu getirildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Başkan Sarıkurt, Güner Çetin, Özcan Tunçcan ve Adnan Kum'u belediye başkan yardımcılığına atadığını meclise açıkladı.

-Çorlu TSO yönetimi Bulgaristan'a ziyaret gerçekleştirdi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ve yönetim kurulu üyeleri, Bulgaristan'ın bazı bölgelerinde ticari ziyaretlerde bulundu.

Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, yaptıkları ziyaretlerle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptığımız ziyaretlerde hem oradaki ticari faaliyetleri incelediklerini, hem de ikili ilişkiler kurarak ülkeler arası ticaret fırsatlarını konuştuklarını söyledi.

Volkan, Çorlu’nun ekonomik hayatında önemli bir yeri olan TSO'nun yaptığı faaliyetler ile ilgili gittikleri bölgelerde bilgiler aktardıklarını da dile getirerek, ''Geçtiğimiz günlerde yönetimimiz ile birlikte Bulgaristan'ın bir kaç ilinde ve oradaki ticaret odalarına ziyarette bulunduk. Bu ziyaretlerde, iki ülke arasındaki ticari alışveriş imkanlarının değerlendirmesini yaparken, kendi odamız ile diğer odalar arasındaki ilişkileri de konuştuk'' dedi.

Volkan, yapılan ziyaretlerde iki ülke iş adamlarının fikir alış verişi yapma şansını yakaladıklarını da dile getirirken, bu tip ziyaretleri sık sık yapacaklarını kaydetti.

- Çorlu'da pazar yeri denetimleri sürüyor

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerlerindeki denetimlerine devam ediyor.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir hizmet almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, pazar yerleri hakkında yönetmelik, fiyat etiketleri yönetmeliği ve 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanun kapsamında denetimler yapmayı sürdürdüğünü belirten Sarıkurt, 'Vatandaşların pazar yerlerinde daha güvenli alışveriş yapabilmesi için esnafların satışa sunmuş olduğu ürünlere ait fiyat etiketlerini kontrol eden zabıta ekipleri, fahiş fiyatlardan satış yapan pazar esnafını uyarıyor. Zabıta ekiplerimiz ayrıca vatandaşlarımızın geçişini engelleyecek şekilde kendilerine ayrılan alanın dışına konulan ürünler toplatarak daha rahat bir ortamda alışveriş yapmaları sağlayacak tedbirleri almayı da ihmal etmiyor'' dedi.

Sarıkurt, halkın güvenli ve sağlıklı bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için zabıta müdürlüğünün çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, ''Denetimlerimizi yasalar çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri de titizlikle değerlendiriyoruz. Esnafımızı da vatandaşlarımızı da mağdur etmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun'' diye konuştu.

Kaynak: AA