Van'da '43. Turizm Haftası' Etkinlikleri Başladı

Van'da "43.Turizm Haftası" etkinlikleri törenle başladı.

Valilik bahçesindeki törende, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ'un Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kent meydanında halk oyunları gösterisi ile devam eden törende Vali Mehmet Emin Bilmez, çeşitli kurslarda yapılan el sanatları ve resim sergisini gezdi.

Bilmez, yaptığı açıklamada, hafta boyunca Van'ın turizm değerlerini ulusal düzeyde tanıtmak için çok sayıda etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.

Van'ın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini kaydeden Bilmez, "Bu ilimize hem yerli hem de yabancı turistin daha fazla gelmesine vesile olur. Bu etkinliklerle hem ilimizin ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz hem de ilimizin sahip olduğu zenginlikleri Türkiye ve dünya kamuoyuna tanıtmaya çalışıyoruz." dedi.

Programa, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesi Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, turizm sektörü temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA