Ordu'da Cami İnşaatında Sona Doğru

Ordu Büyükşehir Belediyesince yapımı devam eden ve Selçuklu döneminin izlerini taşıyan 450 kişi kapasiteli Hz. Bilal Camisi'nde çalışmalarda sona gelindiği belirtildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, yazılı açıklamasında, bin 200 metrekare alan içerisinde 220 metrekare zemin üzerine inşa edilen 450 kişi kapasiteli camide son imalatların gerçekleştirilmesiyle çalışmaların tamamlanacağını ifade etti.

Camide iç cephede Selçuklu mimarisinin ön planda tutulduğunu kaydeden Güler, şöyle devam etti:

"Cami inşaatında şu anda iç cephede Selçuklu dönemine ait ahşap oyma sanatının gösterildiği karo tavan imalatı devam ediyor. Tarihi dokunun izlerini yansıtan camide kapı, kolon kaplamaları, mihrap, minber, müezzin mahfili, merdiven-balkon-korkuluk ve ahşap pencere imalatları da gerçekleştiriliyor. Boya imalatı ve alttan ısıtma sistemi montajının yapılmasının ardından da halı imalatı gerçekleştirilecek."

Güler, dış cephede tretuvar ve led aydınlatma imalatları ile caminin tamamlanmış olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Cami alanına şadırvan, oturma birimleri, musalla taşı, otopark ve alanı sınırlandırmak için bahçe duvarı üzeri ferforje korkuluk yerleştirildi. Alanda taban zemin döşemesi olarak traverten plak taş ve taban tuğla kullanılarak saf düzeni oluşturuldu. Dış cephe tuğlası, üst kat merdiven imalatı tamamlanırken Selçuklu mimarisine uygun taş minare imalatı ise sona erdi. İç cephe ve elektrik imalatının altyapı çalışmalarının ardından dış cephede tretuvar ve led aydınlatma imalatıyla camimizi tamamlamış olacağız."

Kaynak: AA