Kadirli'de 'Bağımlı Olma Sağlıklı Yaşa' Yürüyüşü

Kadirli Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından "Bağımlı olma, sağlıklı yaşa" sloganıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.



Üçgen Park'ta bir araya gelerek Kabasakal parkına kadar yürüyen RAM çalışanları, vatandaşlara sağlıklı yaşam ve bağımlılık türleri ile ilgili el broşürleri dağıttı.

Yürüyüş sırasında ayrıca caddenin çeşitli yerlerine ve dükkanlara bağımlılığın zararları ile ilgili afişler asıldı.

Kadirli RAM Müdürü Koray Erdemir, etkinlik sonrası yaptığı konuşmada, sağlıklı yaşamın önündeki en büyük engellerden birisinin bağımlılık olduğunu söyledi.

Kadirli RAM olarak amaçlarının Milli eğitim Bakanlığı'nın 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde mutlu çocuklar, mutlu Türkiye hedefinin gerçekleşmesine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Erdemir, "Kadirli RAM olarak yetişmekte olan çocuk ve gençlerimizin her yönden sağlıklı olarak topluma katılmaları büyük önem taşıyor. Sorumluluk alanımızdaki her tür ve kademede bağımlılıkla mücadelede planlı etkinlik ve faaliyetlerimiz bulunmakla birlikte, vatandaşlarımızın bu konuya dikkatlerini çekmek üzere böyle bir etkinlik gerçekleştirmenin etkili olacağını düşündük." diye konuştu.

Kaynak: AA