Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu Açıklaması 'Öğrencilerin Katılımı İle Ağaçlandırma Çalışmaları Devam Ediyor'

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 2019 yılı ilkbahar dönemi fidan dikim çalışmalarının devam ettiğini ve bu hafta 3 ayrı okul öğrencileri ile şehrin muhtelif bölgelerine 800 fidanın toprak ile buluşacağını söyledi.

Mimar Sinan Fatih Mahallesinde iki farkı ağaçlandırma alanı ile Tınaztepe Sosyal ve Spor tesisleri çevresinde fidan dikiminin gerçekleştirileceğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu “Ağaçlandırma çalışması yapılacak alanlarda öncelikle ağaç dikilecek yerler tespit ediliyor. Çukurlar hazırlanıyor, çalı ve diğer zararlı otlar temizleniyor ve toprak gübre yönünden zenginleştiriliyor. Ağaçlandırma alanı olarak gerekli düzenleme yapılarak fidan dikimi öğrencilerin ve halkında katılımı ile gerçekleştiriliyor. Boş atıl ve otlar içindeki alanlar bundan böyle ağaçların gölgesinde piknik yapılacak alanlara dönüştürülüyor. 2019 yılı ilkbahar döneminde ilk etapta 5 bin fidan Melikgazililere hayırlı olsun“dedi.

Ihlamur, Çam ve Meşe gibi fidanların dayanıklı, hızlı gelişen ve uzun ömürlü olmasından dolayı tercih edilerek dikileceğini ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, ağaçlandırma çalışmasına yeni bir sistematik getirerek bölge ağaçlandırma planı yaptıklarını ve bölge halkı ve öğrencilerin katılımı ile fidan dikimlerinin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA