39. Kafkasör Kültür, Turizm Ve Sanat Festivali'ne Doğru

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Geleneksel Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Yaylaları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Keskin, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt ve beraberindekileri kabul etti.

Bu yıl 39'uncusu gerçekleştirilecek "Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali" hakkında bilgi alışverişinde bulunulduğu ziyarette konuşan Vali Doruk, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Doruk, boğa güreşlerinin Artvin'le özdeşleştiğini ifade ederek, boğa güreşlerinin Artvin'in tanımına ve turizmine büyük katkı sağladığını söyledi.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Doruk, Valilik olarak boğa güreşleri festivallerine her zaman olduğu gibi bundan sonra da maddi ve manevi destek olacaklarını ifade etti.

Dernek Başkanı Keskin, Artvin'de 2 asırlık geçmişe sahip boğa güreşleri geleneğini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini kaydetti.

Artvin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kurt ise boğa güreşleri festivalleri aracılığıyla kenti marka haline getirmek istediklerini söyledi.

Artvin'in boğa güreşleriyle ünlü bir şehir olduğuna dikkati çeken Kurt, şöyle konuştu:

"Boğa güreşleri festivali bahar ayıyla her ilçemizde düzenleniyor. Boğa güreşlerinin finali ise yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla Kafkasör boğa güreşleriyle yapılıyor. Son yıllarda boğa güreşlerinde Türkiye şampiyonları düzenlenmeye başladı. Böylece boğa güreşleri festivalleri başta ilimizin tanıtımına katkı sunmasının yanı sıra ilimize ekonomik ve turizm anlamında önemli bir canlılık getirdi."

Kaynak: AA