Uşak Üniversitesi'nde 'Türkiye-AB İlişkileri Kongresi'

Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından, Güney, Doğu Avrupa ve Karadeniz Bölgesi Ekonomi Üniversiteleri Birliği işbirliği ile düzenlenen, "Avrupa Birliği’nin Geleceği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri" başlıklı uluslararası kongre yapıldı.

Bir Eylül Yerleşkesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 7 ülkeden 144 araştırmacının katıldığı kongre 2 gün sürdü.

Kongre ile ilgili bilgi veren Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Türkiye, Yunanistan, Sırbistan, Bulgaristan, Romanya, Kazakistan ve Nijerya'dan kongreye katılan araştırmacıların 180 bildiri sunduğunu söyledi.

Avrupa Birliği’nin (AB) geleceğini anlamanın hem Türkiye hem de dünya açısından çok önemli olduğunu aktaran Prof. Dr. Sadiye Tutsak, “AB’nin entegrasyonu hızla sürüyor, AB'nin bugün 28 üye ülkesi ve 6 aday ülkesi bulunmaktadır. Bu durumda Avrupa Birliği küreselleşen dünyada önemli ekonomik ve siyasi aktörlerden birisi olarak Türkiye’nin temel ticaret ortağı olmuştur. Kongrede Avrupa Birliği’nin ve Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğini tartışmayı amaçladık" dedi.

Kongrenin oldukça verimli geçtiğini ileri süren Tutsak, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Kaynak: AA