'Türkiye Engelliler Meclisi' Temsilcileri Seçildi

Zonguldak'ta gerçekleştirilen Türkiye Engelliler Meclisi toplantısında, Zonguldak Engelliler Meclisi Başkanı ve Türkiye Engelliler Meclisi Zonguldak temsilcisi seçildi.

Engelliler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Tatar, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de engelli örgütlerinin bir araya getirilmesi için "Türkiye Engelliler Meclisi" projesinin gerekli olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Türkiye genelinde 39 ilde engelli meclisleri kurulduğunu ifade eden Tatar, "Meclis başkanları ve Türkiye Engelli Meclisi temsilcileri seçildi. Bugünde Zonguldak Merkez ve ilçelerinde faaliyet yürüten engellilerle ilgili sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek konuyu değerlendirip, Zonguldak Engelliler Meclisini oluşturacağız." dedi.

Toplantıda yapılan seçimde Zonguldak Engelliler Meclisi İl Başkanlığına Çatalağzı Engelliler Derneği Başkanı Özlem Albas, İl Başkan Yardımcılığına, Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Arife Dereli, Ankara temsilciliğine ise Devrek Engelliler Derneği Başkanı Songül Malkoç seçildi.

Kaynak: AA