Muğla'da Deniz Kaplumbağaları İçin 'Ay Işığı' Projesi

Muğla Köyceğiz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından deniz kaplumbağalarının korunması, yerli ve yabancı turistlerin bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Ay Işığı” projesi hayata geçirildi.

Okulun Denizcilik Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan iki aşamalı projenin ilk ayağında, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska tarafından öğrencilere yönelik deniz kaplumbağaları hakkında eğitim semineri düzenlendi.

Okulun Denizcilik Kulübü öğrencileri proje kapsamında, Köyceğiz Gölü’nden başlayarak Dalyan’a, oradan da caretta carettaların üreme merkezi olan İztuzu Plajı'na iki gün boyunca deniz kaplumbağaları için kanolarla kürek çekecek.

Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde 8 bin metrelik parkurda çalışmalarını sürdürüyor.

Denizcilik Alanı Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Emre Karakaş, deniz kaplumbağalarının yaşam alanlarının korunmasıyla ilgili farkındalık oluşturmak amaçlı projeye başladıklarını söyledi.

Projenin birinci aşamasında Pamukkale Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yakup Kaska'nın öğrencilere eğitim verdiğini hatırlatan Karakaş, "Öğrencilerimiz dört deniz kanosuyla Köyceğiz Gölü'nden İztuzu plajına 25 bin metre kürek çekecek." dedi.

Denizcilik alanı öğrencisi Sezer Koçyiğit ise böyle bir farkındalık projenin içerisinde yer almaktan gurur duyduğunu vurguladı.

Kaynak: AA