Vali Doruk'tan 15 Temmuz Şehidinin Ailesine Ziyaret

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yapılan saldırıda şehit düşen Emniyet Müdürü Dursun Acar'ın ailesini ziyaret etti.

Vali Doruk, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç ve İl Emniyet Müdür Vekili Selahattin Güven ile Şehit Dursun Acar'ın Küplüce köyündeki mezarı başında dua etti.

Burada mezarlık çevre düzenlemesi hakkında yetkililerden bilgi alan Doruk, daha sonra şehit ailesinin evine giderek baba Nebi ve anne Fatma Acar ile görüşerek sabır diledi.

Vali Doruk daha sonra, ailenin evlerinde, şehit Acar'ın meslek ve günlük yaşantısında kullandığı eşyalar ile fotoğraflarını sergilediği katı gezdi.

Burada konuşan Doruk, tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, şunları söyledi:

"Eğer bugün huzurlu şekilde bu vatan topraklarında yaşıyorsak, şehitlerimizin canlarını seve seve feda etmeleri sayesinde. Devlet ve millet olarak şehitlerimize çok şey borçluyuz. Millet olarak birliğimizi, bütünlüğümüzü, varlığımızı tüm şehitlerimize borçluyuz. Tüm şehitlerimizin ruhları şad oldun. Ailelerine Allah sabırlar versin. Devlet ve millet olarak şehit ailelerimizin her daim yanındayız. Onlar şehitlerimizin bizlere emanetidir."

Doruk, şehit ailesi ziyaretinden sonra Sarıgöl köyüne giderek burada bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti.

Şehit Onbaşı Soner Ateşsaçan İlkokulunu gezerek yetkililerden bilgi alan Doruk, yeni yapılan aile ve toplum sağlığı merkezi inşaatında da incelemelerde bulundu.

Doruk, Yusufeli kano parkuru ve güreş sahasındaki incelemelerinin ardından ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA